Na een succesvolle carrière bij Sika, zet Jeroen Bontenbal een nieuwe stap in zijn loopbaan als commercieel directeur van MetroXL. Hij vertelt je graag waarom hij voor MetroXL koos, over zijn passie voor innovatie en zijn ambities voor de toekomst van MetroXL.

De eerste kennismaking met MetroXL, zo’n 10 jaar geleden

Jeroen vertelt: “Met veel trots kijk ik terug op mijn tijd bij Sika. Ik ben daar, naast de saleskant, ook altijd druk geweest met het verbeteren van producten en het bedenken van nieuwe oplossingen. Producten waar mensen blij van worden. Zo bedacht ik bijvoorbeeld, de LED Court en de nieuwe bewegingsruimte i-Space.

“En ik hield me bezig met de ontwikkeling van een akoestisch dempende wandoplossing voor sportaccommodaties. Ik was zo enthousiast over dit idee, dat ik het verder wilde ontwikkelen. Ik nam hierover contact op met MetroXL. Een uurtje later zat ik aan de koffie met Eric Eijkens, en dat was mijn eerste kennismaking met het bedrijf, nu zo’n 10 jaar geleden.”

“Eric ging direct met mijn idee aan de slag en binnen twee weken had hij een demo-product klaar. Dat was de aanpak en het meedenken waar ik naar op zoek was. Het was de start van het succesverhaal dat Pulastic Sound Wall heet.”

De logische overstap naar MetroXL

“Na vele jaren werkzaam te zijn geweest bij Sika had ik het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Het kriebelde al een tijdje, zoals ze dat zeggen. Ik ging nadenken over mijn toekomst en wat ik nog wilde bereiken. Dit leidde mij terug naar MetroXL, het bedrijf waar ik eerder al succesvol mee had samengewerkt en ook producten levert waar mensen blij van worden. Het is een logische volgende stap.”

“MetroXL voelt als een jas die perfect past. Het familiegevoel en de sfeer binnen het bedrijf passen bij mij. Het voelt alsof ik verder kan waar ik ben gebleven, niet helemaal opnieuw hoef te beginnen. Doen waar ik goed in ben. En dat is heel fijn.”

Ambities als commercieel directeur

“In mijn nieuwe rol als commercieel directeur zie ik volop kansen voor MetroXL. Ik bruis van de ideeën en ik weet zeker dat binnen mijn netwerk een ervaren, professioneel signbedrijf als MetroXL een welkome frisse aanvulling is op het vaste leveranciersbestand.

Ons MetroXL team bestaat uit Mooimakers die je van A t/m Z helpen, effectieve oplossingen bij alle akoestische en andere signvraagstukken bieden, met je meedenken en je volledig ontzorgen.

“Mijn ambitie is dat ik, samen met het team van Mooimakers, MetroXL laat groeien naar marktleider van akoestische wandbekleding in de Nederlandse sportmarkt én tot de beste signmaker voor de verschillende marktsegmenten. MetroXL biedt daarvoor een breed scala aan productoplossingen. Bestaat het niet? Dan bedenken we het voor je. Mooi toch?!”

Kop koffie drinkenBlik op de toekomst

“Naast Pulastic Sound Wall levert MetroXL ook andere innovatieve producten, zoals Mozawall, Acoustiwall en Pool Sound Absorbers. Maar ook voor maatwerk signing kun je bij MetroXL terecht. We zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden, en duurzaamheid zal een belangrijk speerpunt worden in onze verdere ontwikkeling”.

Je hoort het wel; ik ben razend enthousiast! Wil je mij nog wat vragen over mijn carrière-move of ben je gewoon benieuwd naar wat MetroXL voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het me weten. Stuur me een mail: jeroen@metroxl.nl of bel me: 06 41 75 41 50 Ik kom graag een kop koffie bij je drinken om bij te praten.

Jeroen Bontenbal

Commercieel directeur MetroXL

WAAR KUN JE ONS NOG MEER TEGEN KOMEN?

Wij zijn aanwezig in de MetroXL stand tijdens de volgende beurzen:

  • ZwembadBranche Dag 2024
    15 oktober 2024, Midden Nederland Hallen, Barneveld – Stand 1.04
    Meld je aan voor een GRATIS ticket: link
  • Nationale Sport Vakbeurs 2024
    6 november 2024, Evenementenhal Gorinchem – Stand 288
    Meld je aan voor een GRATIS ticket: link