Met veel trots kunnen wij u laten weten dat wij de meervoudige aanbesteding van de gemeente Groningen hebben gewonnen voor het leveren en aanbrengen van akoestische wandbekleding in zo’n 25 binnensportaccommodaties.

Deze opdracht maakt deel uit van het project ‘Integraal Toekomstperspectief Accommodaties Bewegingsonderwijs en Binnensport’ (IABB), dat in 2021 werd opgezet door de gemeente Groningen. Het IABB omvat verschillende maatregelen om sportaccommodaties duurzamer en functioneler te maken, waaronder de verbetering van akoestiek. Goede akoestiek is essentieel voor een veilige en effectieve sport- en lesomgeving. In veel gymzalen in de gemeente leidt slechte akoestiek tot klachten bij docenten en andere gebruikers.

Hoogwaardige akoestische oplossing

MetroXL kwam als winnaar uit de aanbesteding dankzij onze hoogwaardige akoestische oplossing, de Pulastic Soundwall. Deze wandbekleding scoorde uitstekend op criteria als esthetiek, duurzaamheid, bestendigheid tegen schade en vandalisme, en eenvoudige reiniging. De Pulastic Soundwall draagt niet alleen bij aan een beter geluid in de zalen, maar maakt de sportaccommodaties ook een beetje mooier.

PSW de perfecte oplossing

De komende twee jaar zullen wij in samenwerking met de gemeente Groningen deze aanpassingen uitvoeren. MetroXL kijkt ernaar uit om de akoestiek van deze accommodaties aanzienlijk te verbeteren en hoopt daarnaast ook in de toekomst de sportaccommodaties van onderwijsinstellingen binnen de gemeente te voorzien van onze oplossingen.

Ondertekening raamovereenkomst

Tijdens de ondertekening van de raamovereenkomst waren aanwezig: Marcel Slijkhuis (Directeur Vastgoedbedrijf gemeente Groningen), Eric Eijkens (Eigenaar MetroXL), Jeroen Bontenbal (Commercieel Directeur MetroXL) en Annette Koops (Projectleider Vastgoedbedrijf Groningen).

Het wordt weer mooi, met MetroXL!

Meedoen aanbesteding met Pulastic Sound Wall is mede mogelijk gemaakt door Sika Pulastic.